Održavanje računala i računalne opreme izuzetno je važno za sve tvrtke koje koriste računalnu opremu, a jedan od zaposlenika im nije informatičar. Ne možemo zamisliti, a sigurni smo ni vi, obavljanje svakodnevnih poslovnih zadataka bez informacijske i komunikacijske tehnologije.

Brzina razvoja tehnologije i sama brzina raznih tehnoloških uređaja naviknula nas je na da imamo malo strpljenja za spor odgovor uređaja ili „štekanje“, kako u privatnom tako i u poslovnom životu. No, ako hitno trebamo obaviti poslovni zadatak i naša računalna oprema na funkcionira brzo ili ne funkcionira uopće, u velikom smo problemu.

Održavanje računala

Što uključuje održavanje računala i što dobivate uslugom mjesečnog održavanja? Točan odgovor je da dobivate besprijekoran rad kompletne informatičke infrastrukture, a u slučaju kvara dobivate prioritetan izlazak na teren. Na taj način ćete umanjiti mogućnost zastoja u radu računala i računalne opreme.

Kada plaćate održavanje računala to znači da netko 24/7 proaktivno nadzire rad vaše opreme i nadzire sigurnosne kopije vaših podataka kako biste uvijek imali dostupnu kopiju ukoliko na vašem računalu dođe do kvara ili gubitka podataka. Kao što smo već ranije napisali to znači da imate prioritet pri izlasku na teren za otklanjanje kvarova ili za spajanje tehničara udaljenim pristupom (ako je na taj način moguće otkloniti poteškoće).

Poslužitelj

Poslužitelj po hrvatski ili server (toliko udomaćeno da zvuči kao hrvatski) omogućuje funkcionalnost drugih računala i dijeljenje sadržaja za više korisnika u tvrtki. Postoje razne vrste poslužitelja, a za uredan rada poslužitelja potrebno je aktivno pratiti: datotečni sustav i rad ključnih komponenata (diskovi, sustavi hlađenja).

Uz to je pravovremeno potrebno izvršiti aktualizaciju operativnog sustava, aktualizaciju antivirusnog sustava i firewalla, aktualizaciju programskih komponenti te redovito izvoditi backup podataka kako se ne biste našli u problemu da neki podaci slučajno nestanu.

Jako je bitno pratiti i stanje popunjenosti diskova kako biste nesmetano pohranjivali podatke. Kad spomenemo server možda pomislite na veliki data centar i monumentalno zdanje Googleovih servera kod kojih ne postoji podatak koliko servera uopće imaju. Ako ste manja tvrtka vi ćete znati točan broj servera, a ako kod nas uzmete održavanje, znat ćete i da funkcioniraju savršeno.

odrzavanje-racunala-1

Ako želite izbjeći trošak kupnje servera tada vam možemo ponuditi najam virtualnog cloud servera po konkurentnim cijenama (već od 378,00 kn/mj). Na taj način možete raditi na vašem unajmljenom serveru s bilo koje lokacije, a održavanje servera je uključeno u najam.

Mrežna infrastruktura

Bilo da se radi o pasivnoj ili aktivnoj, mrežna infrastruktura je ključna za neometani rad servera, računala te mrežnih pisača. Mrežna infrastruktura može biti žična, bežična ili hibridna, a jedino što je bitno da radi brzo i bude na visokoj razini sigurnosti. Kako kaže Ron Wayden „Internet je promijenio naš način komunikacije, način na koji učimo o svijetu oko nas i način na koji vodimo naše poslovanje.”

Da biste vodili uspješno poslovanje potrebno vam je dobro rješenje za mrežnu infrastrukturu i netko na koga se možete osloniti kada dođe do kvara, znajući da će u najkraćem mogućem roku izaći na teren i ponovno osposobiti mrežu.

Održavanje računala cijena

Cijena za održavanje računala prilagođava se optimalno prema individualnim potrebama i zahtjevima svake tvrtke. O cijeni održavanja računala naravno ovisi broj uređaja koje je potrebno održavati te složenost sustava kojeg koristite ili želite koristiti.

Bilo da već imate potpunu računalnu opremu i mrežnu infrastrukturu ili želite nadograditi postojeće sve se kreira prema vašim potrebama, a suradnja s vodećim proizvođačima mrežne opreme omogućavaju nam kreiranje cijene u skladu s vašim očekivanjima. Cijena za održavanje je fiksni mjesečni trošak.

Servis računalne opreme

Bez obzira na starost uređaja, kvarovi su uvijek mogući i jako je teško predvidjeti kada će se dogoditi. U konačnici možete u prolazu slučajno zapeti za računalo ili stisnuti ekran notebooka pa da vam je potrebna zamjena ekrana računala.

Kad imate suradnju s brojnim dobavljačima hardverske opreme renomiranih proizvođača, sve vrste popravaka najčešće bude u istom danu, tako da ne morate dugo koristiti zamjensko računalo i trošiti vrijeme na prebacivanje podataka.

Iza sebe imamo više od 27 godina iskustva u radu održavanja računala i računalne opreme te servisiranja računala. Naši klijenti su velike i male tvrtke, kao i obrtnici. Neki od naših klijenata su LG Hrvatska, Naklada i Knjižara Ljevak, Financijski Centar, Kobis… da ne nabrajamo dalje pogledajte naš portfolio i javite nam se za optimalno rješenje i održavanje računala.
Više o održavanju računala provjerite ovdje.