Ne radi Vam elektronički potpis na Lana mirovinskom ili ne možete pristupiti e-zdravstvenom? Ako ste koristili svoj stari omiljeni Internet Explorer, Microsoft Vas prisiljava da pređete na moderniji i sigurniji preglednik-Edge. Samim time pri pokretanju ikone Internet Explorera automatski se otvara Edge ili se čak otvaraju oba preglednika. Neke od aplikacija u Hrvatskoj i dalje koriste isključivo Internet Explorer pa je potrebno „uvjeriti“ novi Edge preglednik da i dalje želite koristiti stari Internet Explorer.

Kako će elektronički potpis ili aplikacija opet raditi?

Slijedite navedene korake i vrlo jednostavno nastavite koristiti omiljeni internetski preglednik!
U slučaju da su se otvorila oba preglednika tada odaberete Internet Explorer, a u slučaju da nemate izbornik na vrhu, pritisnite tipku Alt na tipkovnici.
Tada se otvara gornji izbornik gdje je potrebno odabrati “Tools (Alati)->Internet options” i nakon toga kliknuti na posljednji tab “Advanced (Napredno)”.
Sada u popisu nađite niže označeno i maknite kvačicu (prvi prozor je na engleskom jeziku, dok je drugi na hrvatskom).

internet-opcije-eng elektronicki-potpis-internet-opcije

U slučaju da Vam se otvorio samo Edge preglednik tada je u gornji adresni redak potrebno upisati slijedeće:

edge://settings/defaultBrowser

i nakon toga odabrati na prvoj opciji “Never (Nikad)” kao na slici niže.

Nakon učinjenih koraka elektronički potpis na Lana mirovinskom, pristup e-zdravstvenom i sve ostale radnje koje želite izvršiti na Internet Exploreru, sada biste trebali bez ikakvih smetnji.

Za sve dodatne savjete ili informatičke usluge obratite nam se na e-mail adresu podrska@avrion.hr

edge-postavke