Radne stanice (workstations) su snažna računala dizajnirana za tehničke ili znanstvene aplikacije koje zahtijevaju visoke performanse. Koriste se u profesionalnim okruženjima, posebno u industrijama koje zahtijevaju intenzivnu obradu podataka ili grafičku obradu, kao što su inženjering, grafički dizajn, animacija, video montaža, razvoj softvera i znanstvena istraživanja. One su sposobnije od standardnih osobnih računala (PC) i nude veću procesorsku snagu, memoriju, grafičke performanse i pouzdanost.

Lenovo-Workstation-TS-P3-W680-radna-stanica

Upotreba radnih stanica:

  • Grafički dizajn i 3D modeliranje: Koriste se za kreiranje složenih vizualnih efekata, animacija i 3D modela.
  • Inženjering i CAD/CAM: Inženjeri i arhitekti koriste ih za rad u aplikacijama za računalno potpomognuto projektiranje (CAD) i proizvodnju (CAM).
  • Znanstvena istraživanja: Zbog svoje računalne snage koriste se za simulacije, analize podataka i istraživanja u područjima poput biomedicine, fizike i kemije.
  • Video produkcija: Montažeri i producenti koriste ih za uređivanje videa visoke rezolucije (4K, 8K), kolor korekcije i dodavanje vizualnih efekata.

Vrste radnih stanica:

  1. Desktop radne stanice: Klasične radne stanice koje izgledom podsjećaju na standardna stolna računala, ali imaju puno jače komponente.

Koriste se za rad s aplikacijama koje zahtijevaju visoke performanse (npr. 3D modeliranje, simulacije).

  1. Mobilne radne stanice: Laptopi koji su optimizirani za zahtjevne zadatke, kao što su 3D renderiranje, inženjerski radovi ili video montaža. Imaju visoke performanse, ali u prijenosnom obliku.

Radne stanice se biraju ovisno o specifičnim potrebama korisnika i zadacima koje treba izvršavati. U Avrionu slažemo desktop radne stanice od najizdržljivijih komponenti visokih performansi čime dobivate najbolju vrijednost za novac. Također vam nudimo desktop i mobilne radne stanice brand proizvođača (Dell, Lenovo i HP). Posebne vrste radnih stanica naručujemo po želji kupca čime možete odabrati vrstu procesora, količinu radne memorije i pohrane podataka kao i tip grafičke kartice.

Nvidia-RTX-A4000-16GB